Begeleiding

Tjeu van den Oever

Hallo, ik ben Tjeu,

Opgegroeid in Sint-Oedenrode en al ruim 12 jaar woonachtig in Den Bosch. Ik heb het altijd prachtig gevonden om mensen te kunnen helpen.Hen te zien groeien en stappen te zien maken. Zorgen dat ik iemands dag een stukje aangenamer kan maken doe ik met veel passie.

Ik ben 10 jaar werkzaam geweest in de verslavingszorg waarin ik met alle doelgroepen heb mogen werken en alle facetten van de zorg heb gezien en beleefd. Als sociotherapeut heb ik cliënten van jong tot oud en van vrijwillig tot een gesloten kader mogen ondersteunen. Tijdens deze ervaringen heb ik geleerd dat ik meer mijn eigen werkwijze wil toepassen, meer vrijheid wil in de manier van hoe ik cliënten wil begeleiden. Zo ben ik ruim 6 jaar geleden voor mijzelf begonnen. Inmiddels zijn wij met een klein team van gespecialiseerde zorgverleners. Wij begeleiden cliënten ambulant. Iets wat wij elke dag weer met veel plezier doen. Er is niets zo mooi als onze eigen zienswijze kunnen toepassen en te zien hoe hiermee een geweldig resultaat te boeken is. Ons specialisme ligt in de doelgroepen autisme en niet-aangeboren hersenletsel (NAH), daarnaast begeleiden wij cliënten met complexe ondersteuningsvragen.

Heb je autisme of wil je autismevriendelijker worden?

Autisme is een doelgroep waar enorm veel bij komt kijken. Structuur en regelmaat staan hierbij voorop. Iets wat volgens ons enorm belangrijk is om de begeleiding tot een succes te laten worden. Belangrijk bij onze begeleiding is dat we met een duidelijk doel werken. Doelen in zeer kleine stapjes om ervoor te zorgen dat deze behaald worden en het een positieve ervaring wordt. Van positieve ervaringen groeit de motivatie tot verandering, iets wat een mooi proces is om samen met de cliënt te ondergaan.

Wij werken vanuit de AutismeCentraalMethodiek. De AutismeCentraalMethodiek combineert 6 onlosmakelijk verbonden kernbegrippen die op een weldoordachte manier gebruikt wordt om mensen met autisme te begeleiden. Daarnaast werken wij met de toolbox Brain Blocks. Brain Blocks is een interventie die breed ingezet kan worden. Zo kan het ingezet worden als psycho-educatie om zo meer inzicht te krijgen in wat autisme inhoudt en hoe dat voor iemand werkt. Maar zo kan het ook als communicatie- en leermiddel ingezet worden voor cliënten met autisme. Brain Blocks is een manier van reflecteren gericht op het vergroten van het zelfinzicht.

 


Tjeu van den Oever;

Den Bosch.

+31 6 4204 5868

info@tjeuvandenoever.nl